Optomer technika światłowodowa

Polityka Prywatności

Szanowni Państwo,

Na naszych stronach używamy plików cookies („ciasteczek”) do celów statystycznych oraz profilowania dla lepszego dopasowania treści dla Państwa.
Klikając przycisk „Wyrażam zgodę” akceptują Państwo poniższe postanowienia.

RODO:
Dnia 25 maja 2018 r. zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
W związku z powyższym chcieliśmy Państwa poinformować na jakich zasadach przetwarzamy Państwa dane osobowe.

Dane:
Dane osobowe to informacje, na podstawie których możemy zidentyfikować Państwa (np. adres mailowy, adres IP). Dane te mogą być zapisywane w plikach cookies przez nas oraz naszych sprawdzonych partnerów.

Pliki cookies („ciasteczka”):
Nasza strona wykorzystuje pliki cookies („ciasteczka”), które służą do zapisywania w Państwa przeglądarce ustawień strony np. loginu i hasła.

Administrator danych:
Administratorem danych jest OPTOMER Julian Meller Zdzisław Rzetelski sp. j. z siedzibą w Łodzi przy ul. Kaczeńcowej 8. Państwa dane mogą być przekazywane do sprawdzonych partnerów w celu realizacji zamówień (np. kurierzy) oraz zapewnienie funkcjonowania strony (np. dostawcy hostingu). Pełną listę firm znajdą Państwo poniżej.

Cel przetwarzania danych:
Przetwarzamy dane do celów statystycznych oraz profilowania dla lepszego dostosowania treści oferty dla Państwa. W przypadku klientów sklepu internetowego przetwarzanie służy do realizacji zamówień oraz zapewnieniu bezpieczeństwa przed utratą konta.

Państwa prawa:
Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne.
W przypadku udzielenia zgody mogą Państwo ją w każdej chwili wycofać – wystarczy wyczyścić pliki cookies w przeglądarce.
Mają Państwo prawo do żądania dostępu do danych, ich sprostowania, przeniesienia, usunięcia oraz ograniczenia ich przetwarzania. W każdej chwili mogą Państwo złożyć skargę do Urzędu Ochrony Danych Osobowych (UODO).

Kontakt:
Więcej informacji mogą Państwo uzyskać pisząc maila na adres: rodo@optomer.pl lub dzwoniąc pod numer +48 42 611 01 00.

Zgoda:
W celu wyrażenia dobrowolnej zgody na przetwarzanie danych prosimy kliknąć przycisk „Wyrażam zgodę”.

Lista sprawdzonych partnerów:
- EXIS – dostawca hostingu
- InterData – dostawca hostingu
- SUUS – firma kurierska
- UPS – firma kurierska
- Google Ireland Limited – reklama Adwords oraz statystki strony
- Sage - ERP


I.   Informacje ogólne.


1. Operatorem Serwisu www.optomer.pl jest:

 

OPTOMER Julian Meller Zdzisław Rzetelski sp. j.

Ul. Kaczeńcowa 8

91-214 Łódź

NIP: 726-01-29-295

REGON: 470586094

KRS: 0000092137


2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach w   następujący sposób:

a) Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje

b) Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookies (tzw. "ciasteczka").

c) Poprzez zapisywanie technicznych logów na poziomie serwera www, obsługiwanego przez Dot.pl (operator hostingu prowadzi
    swoją stronę pod adresem http://www.dot.pl. Operatorem jest InterData s.c. A. Kozubowicz, T. Kuliński, K. Stępień z siedzibą
    w Łodzi).


3. Niniejsza Polityka jest dokumentem informacyjnym i nie zastępuje polityki bezpieczeństwa, prowadzonej przez OPTOMER Julian Meller Zdzisław Rzetelski sp. j. zgodnie z przepisami o ochronie danych osobowych.


4. W zakresie danych, będących danymi osobowymi w świetle przepisów o ochronie danych osobowych, administratorem danych jest OPTOMER Julian Meller Zdzisław Rzetelski sp. j.


II. Informacje w formularzach.


1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.


2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)


3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.


4. Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór danych osobowych, wówczas taki zbiór jest rejestrowany przez OPTOMER Julian Meller Zdzisław Rzetelski sp. j. w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.


5. Jeśli dane w formularzu umożliwiają identyfikację osoby fizycznej, to osoba taka ma prawdo do wglądu, modyfikacji i żądania zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie. Możliwe jednak, że będzie to powodowało brak dostępu do niektórych funkcji serwisu.


6. Dane podane w formularzu przetwarzane są w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu rejestracji nowego użytkownika lub kontaktu handlowego.


III. Informacja o plikach cookies.


1. Serwis korzysta z plików cookies.


2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Pliki tego rodzaju zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.


3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest OPTOMER Julian Meller Zdzisław Rzetelski sp. j. lub podmioty z nim współpracujące.


4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

a) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

b) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

c) określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.


5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.


6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.


7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.


8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z OPTOMER Julian Meller Zdzisław Rzetelski sp. j. reklamodawców oraz partnerów.


9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookies wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics


10. Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.


11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia:https://www.google.com/ads/preferences/


IV. Udostępnienie i powierzenie przetwarzania danych.


1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.


2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej, udostępniane są wyłączenie za zgodą tej osoby.


3. OPTOMER Julian Meller Zdzisław Rzetelski sp. j. może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom, na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.


V. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?


1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www.


2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową i postępuj zgodnie z instrukcjami:




                                        

 

 

Czytaj więcej Zwiń

SKLEP ON-LINE

ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW!

Katalog

ZOBACZ NASZĄ PEŁNĄ
OFERTĘ

Sieci Napowietrzne

Skorzystaj z opcji logowania, aby uzyskać dostęp do większej bazy materiałów.